Şekerleme endüstrisinde bitmiş ürün kalitesi çok önemlidir. Üretim tesislerinde hava neminin sürekli kontrolü bu yüksek standartları sağlamak için zorunlu hale gelmiştir.
Yağ ve şeker çiçeklenmesi çikolatanın hem üretimi hem de saklanması sırasında karşılaşılan iki genel problemdir. Çiçeklenmenin her iki türü de üretimden birkaç saat sonra ve bazen de belli bir süre sonra depolandığı sırada mahal havasının aşırı nemli olmasıyla oluşabilir. Üretim ve depolama sırasında bağıl nem %60 Rh’ı aşmamalıdır.
Çikolata ve diğer şekerlemelerin soğutulmasında kuru havanın kullanılması soğutma zamanını azaltırken soğutma tünellerinin ve ürünlerin üzerinde oluşabilecek yoğuşmayı da engeller. Bu da hijyen seviyesini arttırır ve ürünler yapışma eğilimi göstermez veya konveyör bantına yapışmaz.
Şekerleme üretiminde kaplama yapılırken mahal neminin kontrolü çok önemlidir. Mahaldeki nem çok yüksek ise kalite düşer, ve ürünler birbirlerine kolayca yapışabilirler. Rutubet sezonu boyunca, kurutma zamanı ve aynı zamanda kaplama zamanları uzar.
Paketleme işlemi, kuru hava kullanılarak ürünlerin makinalara veya ambalajlara yapışması engellenir. Paketleme makinalarındaki kutular ve tepsiler nemli olmaları durumunda tıkanabilirler.
Mahaldeki nemin çok yüksek olması durumunda şeker yapışkan hale gelebilir ve hatta eriyebilir. Şeker, torba ve dolum makinalarında stoklanırken, stoklama mahallerindeki nemin kontrol edilmesi gereklidir. Eğer şeker silolarda saklanıyorsa bu silolar nemi alınmış hava ile havalandırılabilir.